Giriş

...HOŞ GELDİNİZ... Siteye Giriş Herkese iyi bloglar dilerim... İyi günler

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Gizemli UFO kazasına seyahat!




Rusya'da Leningrad Bölgesi’nde düştüğü iddia edilen UFO ile ilgili yeni bir turizm güzergahı oluşturuldu.
Birincisi, turistler tanımlanmamış uçan cismin düştüğü yeri gezebilecekler. İkincisi, onlar Fin-Ugor halklarının Veps kolunun özgün kültürü hakkında bilgi edinebilecekler.
Zor erişilir Veps ormanları, 1961 yılından beri ilgi odağı olarak kalıyor. 1961-de 27 Nisanı 28 Nisana bağlayan gece Korb Gölü bölgesinde silindir biçimli tanımlanmamış iri bir cisim yere çarparak göle düştü.
Önünde 1,5 metre yükseklikte toprak yığını oluşan tanımlanmamış cisim, gölün dibinde 20 metre sürünerek geçti. Gölün yatağı askeri dalgıçlar tarafından incelendi.
Rusya Coğrafya Derneği UFO Komisyonu Başkanı Mihail Gerşteyn, Rusya’nın Sesi radyosuna verdiği demeçte bu hususta şunları söyledi:
Gölün dibinde, koskoca toprak tabakasını yerinden eden cisim bizzat kendisi bulunmadı. Fakat ilginç bir anomali kaydedildi. Tanımlanmamış cisim tarafından kırılan ve suda yüzen buz parçaları koyu yeşil renge büründü. Buzdan numuneler alındı ama yeşil renginin oluşmasının nedeni saptanamadı. Gölün dibinden alınan nümunelerin incelenmesi de olaganüstü sonuçlar vermedi.
Yalnız esrarengiz yuvarlaklar bir istisna oluşturdu. Bu yuvarlaklar o kadar hafifti ki suyun yüzeyinde yüzüyordu. Yuvarlakların çok karmaşık bir kimyasal bileşimden olduğu saptandı. Analiz yapıldıktan sonra yuvarlakların kaynak işine benzer yüksek ısıda oluştuğu tahmini öne sürüldü.
Yerlilerin anlattıklarına göre tanımlanmamış uçan cismin göle düşmesinden sonraki gece göl tarafından dört saat içinde şiddetli gürültü duyuldu, sanki birileri güçlü bir motoru ısıtıyordu.
Bu gürültünün, yere düşen UFO’nun yardımına gelen bilinmeyen bir nesne tarafından çıkarıldığı tahmini öne sürüldü.
Şimdi Sankt-Petersburg adını taşıyan Leningrad kentindeki tüm enstitülerden bilim adamları, bu şaşırtıcı olayın incelenmesi sürecine katıldılar. Fakat Korb gölünün sırrını çözmek mümkün olmadı.
Tanımlanmamış uçan cismin düşmesinden sonra oluşan büyük çukurda fevkalade zengin bitki örtüsünün büyüdü. Bitkilerin bu şekilde büyümesine yardım eden nedeni uzmanlar henüz belirleyemediler.
Sözü konusu mucizeli olay, mistik Veps ormanına kadar uzanan yeni etnografya güzergahının bir nevi simgesi haline geldi. Bu bölgede bulunan küçük kasabalarda Leningrad bölgesinin yerli halkı olan Vepsler yaşıyorlar.
Turistler Veps folklor şenliklerine katılacak, Veps halkının tarihi ve yaşamı hakkında bilgiler edinmek olanağını veren müzeleri ve ahşap kiliseleri ziyaret edebilecekler. Onlara, milli yemekler ve orijinal yerli bira ikram edilecektir.
Yabancı ülkelerde olduğu gibi Rusya’da da turistlerin cezbedilmesi amacı ile UFO konusunun başarıyla kullanıldığını gösteren örnekler var.
Bunlardan birisi, Perm eyaletindeki Molebka köyü yakınında bulunan ve “Molebka üçgeni” adı ile bilinen yerde anomal olayları gözlemleme poligonu, müze, gözlem evi ve konforlu evleri de içeren altyapı ile turistik UFO parkı.



Resim:http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20120716040000_ufo.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder