Giriş

...HOŞ GELDİNİZ... Siteye Giriş Herkese iyi bloglar dilerim... İyi günler

15 Haziran 2012 Cuma

Nokia İflasın Eşiğinde mi?













Nokia, Pazar payındaki düşüşü bir türlü durduramadığı gibi son dönemde resmen kâr etmeyi unuttu. CEO Stephen Elop, geçmişte bir hayli umut dolu konuşmalar yapıyordu fakat artık firmadan radikal hamleler geliyor.

Bugün bir duyuru yapan Nokia, toparlanma sürecinde yeni stratejisini açıkladı. Maliyetleri düşürmek ve firma yapısını güçlendirmek isteyen Nokia, daha radikal kararlar almış. Yeni açıklanan kararlara göre 10,000 civarında Nokia çalışanı 2013 sonuna kadar işten çıkarılacak. Daha önce bazı fabrikalarını kapatma kararı alan firmanın yeni süreçte ülke operasyonlarını küçültmesi ve bazı merkezleri kapatması bekleniyor.

Bu küçülme dalgasından etkilenenler sadece işçiler değil. Nokia, üst düzey 3 yöneticiyle de yolların ayrılacağını duyurdu. Bunun yanında uzun süredir satılması gündemde olan Vertu markası da nihayet EQT VI gruba satılıyor.

Nokia, bu hamlelerin yanında yeniden yapılanma süreci için 2013 yılı sonuna kadar 1 milyar avro harcamayı planladığını da duyurdu. Görünüşe göre Nokia’nın düşüşü 2013 yılı ortalarına kadar sürecek. Firmanın geleceği hakkında 2013 yılı sonunda daha net bir resim ile karşılaşabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder